Frederikssund Kommune fejrer sankthansaften med bål, taler og masser af aktiviteter

Foto: Frederikssund Kommune.
dato

Søndag den 23. juni er sankthansaften, og hele Frederikssund Kommune fejrer denne aften med bål og fællessang.

På Kalvøen i Frederikssund tænder vikingerne bål, og borgmester Tina Tving Stauning (A) holder båltale cirka kl. 22.20. På grund af sankthans er vikingernes søndagsforestilling rykket til kl. 20, hvor de vil opføre "Brokks besværgelser".

I Slangerup arrangerer Erik Ejegod-spejderne sankthansaften på Lystrupvej 22-24. Arrangementet starter kl. 15.00 med mulighed for at opleve spejderlivet. Grillen tændes kl. 16.30, og spejderne går i procession med fakler for at tænde bålet kl. 18.00. Arrangementet slutter kl. 19.00.

Frederikssund Museum Færgegården i Jægerspris afholder også sankthansarrangement, som starter kl. 17 og slutter kl. 21.30. Aktiviteter inkluderer picnic, musik, at lave din egen magiske urtekrans, at plante din egen Sankt hansurt og at prøve en historisk dragt. Midsommervisen synges og bålet tændes kl. 20.30. Billetprisen er 50 kr. plus gebyr for voksne, men det er gratis for alle under 17 år.

I Skibby afholdes sankthansaften af Spejdergruppen Ræven Skibby Trop og Flok på Damgårdsvej 15. Arrangementet starter kl. 17 med fri adgang, og der er mulighed for at købe pølser med brød, popcorn og drikkevarer. Aktiviteter inkluderer fiskedam, flødebollekast og det muntre køkken. Båltalen holdes kl. 19.45, og bålet tændes derefter kl. 20 ledsaget af fællessang. Arrangementet slutter kl. 21.00.

I Kulhuse foregår sankthans på Kulhuse Havn, hvor musiklinjen fra Baunehøj Efterskole starter underholdningen kl. 20.00. Båltalen holdes kl. 21.00, og derefter tændes bålet med fællessang ledet af eleverne fra Baunehøj Efterskole. Der er gratis adgang, og der kan købes mad og drikkevarer.

Frederikssund Kommune ser frem til en festlig sankthansaften med bål, fællessang og hyggelige aktiviteter for hele familien.

https://www.frederikssund.dk/service/Nyheder/2024/Juni/sankthansbaal-paa-soendag

Kilde: Frederikssund Kommune