Bliv frivillig ved EU-valget i 2024 og bidrag til demokratiet

Foto: Frederikssund kommune.
dato

Meld dig som frivillig til EU-valget den 9. juni 2024 og få en unik oplevelse

Den 9. juni 2024 afholdes der EU-valg, og her åbnes der nu op for muligheden for at melde sig som frivillig på valgdagen. Dette er en enestående chance for at engagere sig demokratisk og bidrage aktivt til valgprocessen.

Som frivillig vil man få ansvaret for flere centrale opgaver. Disse kan være at uddele stemmesedler til vælgere, scanne og registrere valgkort, sikre at stemmesedlerne korrekt placeres i valgurnerne, samt hjælpe med at tælle stemmerne op efter valgets afslutning. Disse aktiviteter er essentielle for, at valget kan afvikles problemfrit og med integritet.

Det bør noteres, at opgaven som frivillig på valgdagen indebærer en lang arbejdsdag fra tidligt om morgenen kl. 8.00 til sen aften. Det kræver derfor god fysisk udholdenhed, da man vil skulle stå op det meste af dagen. Trods den lange dag, er det en fantastisk mulighed for at opleve det danske demokrati tæt på.

For dem, der er interesserede i at melde sig som frivillig, henvises der til at læse mere detaljeret information på valgets officielle side for frivillige. Her kan man finde al relevant information og tilmelde sig som frivillig til EU-valget i 2024.

At være frivillig ved et valg er ikke blot en mulighed for at deltage i demokratiet; det er også en chance for at være en del af et fællesskab af engagerede borgere og opleve valgdagen fra en helt unik vinkel. Så hvis du har lyst til at gøre en forskel, er dette din chance for at bidrage til det europæiske demokrati.

https://www.frederikssund.dk/service/Nyheder/2024/April/vil-du-vaere-frivillig-til-eu-valget

Kilde: Frederikssund Kommune