Frederikssund fejrer åbning af nyt kultur- og havnebad efter års planlægning

Foto: Frederikssund Kommune.
dato

Frederikssund forventer stor opbakning til åbningen af det nye Kultur- og havnebad

Det har været en længeventet realisering, da tanken om et Kultur- og havnebad i Frederikssund først blev født hos Frederikssund Ny Initiativråd (FNI) for over ti år siden. Efter mange års planlægning blev det første spadestik taget til byggeriet i juni 2023. Mediceret til at blive en ny samlingspunkt for byens borgere og besøgende, åbner det nye bad officielt dørene den 2. juni kl. 12.00, og byder alle interesserede velkommen med stor festivitas, herunder taler og den ceremonielle klipning af en rød snor.

Byggeriet har dog ikke været uden udfordringer. En hård vinter har medført forsinkelse i arbejdet, men det forhindrede ikke, at projektet blev ført til dørs. Kultur- og havnebadet tilbyder en bred palet af aktiviteter for både sommer- og vinterbrugere, inklusiv solbadning, vinterbadning, og adgang til en sauna samt indendørs omklædningsfaciliteter, hvoraf de sidstnævnte kræver medlemskab eller gæstebillet i vintersæsonen.

Faciliteten er åben hele året fra solopgang til solnedgang, med begrænsning fra kl. 6.00 til 22.00. Dette gør Kultur- og havnebadet til et attraktivt sted for tidlige morgensvømmere såvel som aftenbaderne.

Projektets finansiering belyser en væsentlig investering i lokalsamfundets velvære og dens fremtidige friluftsliv. Med en total finansiering på 29,8 mio. kr., har A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal bidraget med et generøst beløb på 8,2 mio. kr., og Friluftsrådet yderligere tilføjet 300.000 kroner til bestemte formål. Ansvaret for byggeriet har ligget hos det landskendte entreprenørfirma Per Aarsleff A/S, som sikrede en høj standard gennem hele byggeprocessen.

De ansvarlige for Kultur- og havnebadet og Frederikssund Kommune håber på, at faciliteten vil blive et kærkomment tillæg for både byens borgere og dens gæster, som søger rekreative aktiviteter året rundt.

https://www.frederikssund.dk/service/Nyheder/2024/April/kultur--og-havnebadet-aabnes-den-2-juni

Kilde: Frederikssund Kommune