Johnny udlever sin drøm efter han overtog historisk værtshus: “Frederik 7-tal dyrker fællesskabet og hylder historien”

Ejer Johnny Mariager glæder sig over at tilbringe hverdagen i det historiske værtshus (Foto: Privat)
Profilbillede
dato

Frederik 7-tal er et værtshus beliggende i Jægerspris, som emmer af historie og charme. Stedet har været en fast del af byen i utroligt mange år, og har nu fået nye ejere i form af Johnny Mariager og hans kæreste, Helene. Sammen har de en passion for at sørge for, at folk har det godt og hygger sig.

Vi har haft en snak med Johnny Mariager, som fortalte os hvorfor han endte med at overtage stedet, og hvad der gør Frederik 7-tal så speciel.

Det viste sig, at det havde været en drøm for ham i lang tid at have sit eget sted, hvor han kunne sørge for, at folk havde det godt og følte sig velkomne. Så da han så, at Frederik 7-tal var til salg, slog han til med det samme.

“Jeg har længe haft en drøm om at have et sted, hvor jeg kan sørge for at folk har det godt. At give folk den gode service, sørge for god mad og drikke og byde gæster velkommen som gamle venner er for mig en helt naturlig ting. Da jeg så at Frederik 7-tal var til salg, var jeg ikke i tvivl om at stedet hurtigt kunne sætte rammen for min vision om et gæstfrit samlingssted,” fortæller han.


De nye ejere af Frederik 7-Tal: Johnny og Helene (Foto: Privat)

En god start
Allerede fra første dag har stamgæster og byens borgere taget godt imod Johnny og Helene, der passer baren sammen, og det skyldes at man blot finpudser den charmerende og genkendte "facade":

“Jeg har startet op med min dejlige kæreste Helene, og sammen har vi passet baren og budt de første gæster velkommen. Der er ikke sket de store forandringer, da stedet er overtaget i drift, men de små tiltag, vi har gjort, har allerede vakt stor opmærksomhed og begejstring. Der er ryddet grundigt op, rengjort i alle kroge og udvalget i baren er større,” fortæller Johnny.

“Derudover arrangeres der fast billardturnering hver torsdag, og livemusikken vender tilbage i stor stil,” tilføjer Helene med et smil på læben.

Helene står for at holde alle opdateret via Frederik 7-tals sociale medier på Facebook, Instagram og TikTok, samt for at booke musikere og planlægge events og arrangementer.

“Dertil planlægger hun også indretningen og gør de mest utrolige historiske fund fra Frederik d. 7.'s tid som med tiden vil pryde indretningen,” siger Johnny.


Medejer Helene varetager til dagligt vigtige opgaver, hvor hun hovedsageligt har ansvaret for værtshuset udadtil, gennem SoMe og indretning (Foto: Privat)

Et unikum af en skænkestue
Frederik 7-tal er den eneste skænkestue i Jægerspris og omegn med så enestående en beliggenhed i historiske omgivelser.

“Frederik 7-tal dyrker fællesskabet og hylder historien. Stedet er et åbent, klassisk værtshus med billardbord, jukebox og spillemaskiner. I baren sælges øl, specialøl og vin samt et bredt udvalg af shots, bitter og drinks. Der arrangeres påske -og julefrokoster mm. og livemusik i udvalgte weekender.”

Med en stor overdækket terrasse, der er perfekt til lange sommernætter med livemusik, kølig vin og kolde fadøl, er det en oplevelse i særklasse. Johnny ser utroligt meget frem til sommerperioden, hvor de også kommer til at nyde godt af deres naboer:

“Den store overdækkede terrasse byder på gode stunder om sommeren, hvor man kan sidde i skyggen med en kold fadøl eller børnene kan nyde deres gammeldags vaffelis fra naboishusene, imens de voksne får sig et køligt glas hvidvin eller Gin & Tonic.”


Billardbordet er vel besøgt hver torsdag når der spilles Skomar-turnering (Foto: Privat)

Byens fællesskab skal have et løft
Det er tydeligt at Johnny brænder for at det skal blive en succes at drive Frederik 7-tal, og derfor betyder mødet med gæsterne meget for ham:

“Vi møder alle vores gæster med et smil, og gør alt hvad vi kan for at sikre dem den bedste service. Vi tager os godt af vores lokale gæster og tænker meget over, hvordan vi kan løfte fællesskabet i byen og på 7-tallet. Vi skal sørge for god og opmærksom service, initiativer og events, der samler folk. Hygge er det som betyder mest for os.”

“Med tiden vil Frederik 7-tal blive omdannet til en Gastropub med inspiration fra de britiske pubs, hvor man får mulighed for at bestille kolde og varme retter til frokost og aften,” afslører Johnny Mariager.

Dermed lever de meget godt op til værtshusets motto: “Folkets Kærlighed, Vores Styrke”

Du kan følge med i hverdagen på Frederik 7-tal på deres Facebookside, Instagram og TikTok - eller bare besøge værtshuset på Hovedgaden 22 i Jægerspris.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Frederik 7-tal